7 Nisan 2009 Salı

Altyazı'nin Nisan sayısında İstanbul Film Festivali şenliği!

Altyazı Aylık Sinema Dergisi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Nisan sayısını İstanbul Film Festivali'ne ayırmış. Festivali kapağa taşıyan derginin, 27 sayfalık kapsamlı festival dosyasında festivalle ilgili aradığınız her şeyi bulmanız mümkün.

Aylık Sinema Dergisi Altyazı'nın 83. sayısının önemli bir bölümü, Nisan ayında bir kez daha sinemaseverler için zamanı durduracak olan İstanbul Film Festivali'ne ayrılmış durumda. Tam 27 sayfalık festival dosyasında, 11 usta yönetmenden 12 başyapıtın gösterileceği 'Asiler, Azizler, Âşıklar' isimli seçkinin danışmanı olan Harvard Üniversitesi öğretim üyesi Cemal Kafadar'la yapılmış, seçkideki tüm filmlere başka bir gözle bakmamızı sağlayan keyifli bir söyleşi dikkat çekiyor. Dosyada ayrıca, filmler arasında seçim yapmakta zorlananlar için birer kılavuz niteliği taşıyan kısa inceleme yazıları ve ileride adından sıkça söz ettireceğe benzeyen Pablo Larrain, Amat Escalante ve Edwin gibi genç yönetmenlerle yapılmış söyleşiler yer alıyor.

Altyazı'nın Nisan sayısının öne çıkan bir başka bölümünü ise, Pi ve Bir Rüya İçin Ağıt gibi kült filmlerin yönetmeni Darren Aronofsky'nin geçtiğimiz senenin belki de en güçlü yapımlarından birine imza attığı "Şampiyon"u ("The Wrestler") hem Mickey Rourke'un geri dönüş hikâyesi olarak, hem de Hollywood'un içinden bağımsız Amerikan sineması ruhunu canlandıran yeni bir soluk olarak ele alan geniş değerlendirme yazısı oluşturuyor. Derginin Nisan sayısında dikkat çeken diğer filmler ise şöyle: "Zamanın Akışında" (Wim Wenders), "Pazar: Bir Ticaret Masalı" (Ben Hopkins), "Başka Semtin Çocukları" (Aydın Bulut), "Dilber'in Sekiz Günü" (Cemal Şan), "Mommo" (Atalay Taşdiken), "Hayat Var" (Reha Erdem), "Güneşi Gördüm" (Mahsun Kırmızıgül), "Milyoner" (Danny Boyle).

http://www.sinema.com/makale/1-7586/altyazi-nin-nisan-sayisinda-istanbul-film-festivali-senligi

Hiç yorum yok: