11 Nisan 2008 Cuma

Bu Ne Güzel Demokrasi!

Filmist film kolektifi tarafından hazırlanan Bu Ne Güzel Demokrasi, festival programında...

(11 Nisan 2008) Türkiye'de birden fazla sinemacının buluşarak ortak filmler yapmasına daha çok belgesel alanında tanık oluyoruz. Filmist kolektifi bu anlamda dikkat çekici işlere imza atıyor. Filmist kolektifi 2005 yılında kuruldu ve bağımsız olarak bireysel ve kolektif filmler üretmeyi, fimler üzerine birlikte analiz yapmayı amaçlıyor.

"Kadınlar Türkiye’de siyasi karar alma mekanizmalarına katılabiliyorlar mı? Siyasette varolmak için hangi platformlarda mücadele ediyorlar? Kadının sorunlarına dair bir ajandaları var mı? Sadece yüzde ‘dörtnoktadört’ olan kadın milletvekili sayısını arttırabilecekler mi?"

Filmist film kolektifi tarafından hazılranan Bu Ne Güzel Demokrasi! belgeseli bu soruların yanıtlarını 2007 seçimlerine hazırlanan kadın adayların kampanyalarında arıyor.

Kurgu aşamasında İsveç Başkonsolosluğu’nun finansal olarak destek verdiği film seçim sürecini izlerken bir yandan da ülkenin siyasi-sosyal gündemine ayna tutmaya çalışıyor.

Film 27.Uluslararası İstanbul Film Festivali çerçevesinde 18 Nisan Cuma saat 21:30’da Beyoğlu sinemasında gösterilecek. Yönetmenler Belmin Söylemez, Berke Baş, Haşmet Topaloğlu ve Somnur Vardar’ın da katılımıyla gerçekleşecek gösterimden sonra bir soru-yanıt seansı da yapılacak.

http://beyazperde.mynet.com/haber.asp?id=10802

Hiç yorum yok: