9 Nisan 2008 Çarşamba

Paneller ve Plaklar!

27. Uluslararası İstanbul Film Festivali etkinlikleri de filmler kadar dikkat çekici!

(9 Nisan 2008) Festival demek filmler demek, yan etkinlikler, söyleşiler, sergiler demek. Bir film festivali, sadece filmleri değil, film kültürüyle ilişkili tüm sanatları kapsar. Taze festival bu gerçeği güzel örneklerle bir kez daha hatırlattı. Peki bu sene neler var?

NISI MASA Avrupa Gençlik Sinema Ağı, 13. Gezici Festival (Ankara Sinema Derneği), NISI MASA Türkiye ve Kars Belediyesi tarafından geçtiğimiz Kasım ayı’nda Kars’ta gerçekleşen Kar atölyesinde üretilen filmler ilk kez 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilecek. Akbank Sanat'ta 18 Nisan Cuma, saat 11'de...

27. Uluslararası Istanbul Film Festivali Rolling Stones hayranlarını filmlerle olduğu kadar konserlerle de mutlu edecek. En iyi ve en “yalan” Rolling Stones taklit grubu The Counterfeit Stones, 9 Nisan Çarşamba akşamı saat 21.00'de Babylon’da sahne alacak.

Ayrıca; Sinema Yazarları Derneği ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle, 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde bir özel bölüm ve bir panel gerçekleştiriliyor. Ayrıntılı bilgiyi, siyad.org adresinden alabilirsiniz.

Bu yıl Efes Pilsen’in festival konuklarına bir de sürprizi var: 10 Nisan Perşembe akşamı Babylon’da yönetmen Çağan Irmak’ın DJ kabinine geçeceği Çağan Irmak’la Plak Partisi. Saat 22.00′de başlayacak gecede Çağan Irmak, kendi 33′lük ve 45′lik plâk arşivinden seçeceği unutulmaz parçalarla sinemada olduğu kadar DJ kabininde de ustalığını gösterecek.

Festival zamanı, film çok. Etkinlik daha çok!

http://beyazperde.mynet.com/haber.asp?id=10784

Hiç yorum yok: