17 Nisan 2008 Perşembe

Siz Kimsiniz?

StrangerFestival'e katılım için gençlere ücretsiz video atölyesi düzenleniyor...

(17 Nisan 2008) 3-5 Temmuz tarihlerinde Amsterdam’da, Avrupa Kültür Vakfı (ECF – European Cultural Foundation) girişimiyle gerçekleştirilecek StrangerFestival, Avrupa’nın gençler arası kültür alışverişine yönelik yeni video platformu.

Festival kapsamında yirmiyi aşkın ülke yanında Türkiye’de de (İstanbul’da) Kosmopolis ve RESFEST Türkiye yapımcısı D-END Productions işbirliği ile ücretsiz bir video atölyesi düzenlenecek.

Digital Film Academy’de yapılacak atölyede tüm katılımcılar yönetmenlik, senaryo yazımı, storyboard, dijital kamera kullanımı ve montaj konularında seminerler görecek, StrangerFestival’e gönderilmek üzere "kendileri hakkında" 1 ila 5 dakikalık filmler çekecekler.

Jüri tarafından aralarından seçilecek 2 filmin yönetmeni festivale davet edilecek. Festival dahilindeki yarışmayı kazanan yönetmenler, dijital kamera dahil çesitli hediyeler alacak, kazanan filmlerden bazıları uluslararası televizyonlarda yayınlanacak, festival seçkilerini içeren DVD’lerde yer alacak ve Avrupa çapında gösterime girecek...

18-25 yaş arası gençler (31 Aralık 2008 öncesine kadar 25 yaşını doldurmamış olmalıdır). Film/video deneyimi aranmamaktadır; farklı alanlarda yoğunlaşan adaylar tercih edilebilecek.

Atölyeye katılım için değerlendirmeye alınmak isteyen adayların başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvuru için "stranger.workshop@gmail.com" adresine bir email atılarak katılımcıya ait özgeçmiş, cv ile doğum tarihi, cinsiyeti gibi detaylar ve iletişim bilgileri gönderilmeli, bu atölyeye neden katılmak istediği anlatılmalıdır.

Son başvuru tarihi 21 Nisan Pazartesi. Başvuru Türkçe veya İngilizce olarak yapılabilir.

Son olarak hatırlatalım; katılımcıların çekecekleri filmler ile “Siz kimsiniz?” sorusuna cevap vermeleri istenecek. Kimine göre kolay, kimine göre zor bir soru. Ama keyifli olduğuna hiç şüphe yok!

http://beyazperde.mynet.com/haber.asp?id=10835

Hiç yorum yok: