2 Nisan 2008 Çarşamba

Bob Marley’nin hayatı film oluyor

Genç yaşta kanserden ölen Marley’nin hayat hikayesini anlatan ilk filmin yapımcıları arasında sanatçının eşi Rita Marley de yer alacak.

Reggae müziğini Jamaika sınırları dışına taşıyarak efsaneleşen Bob Marley’nin yaşam öyküsü beyazperdeye taşınıyor.

Sinema sektörü yayın organı Hollywoodreporter’ın haberine göre, Bob Marley’nin yaşam öyküsünü içeren filmle ilgili hazırlıklar, sanatçının eşi Rita Marley’nin gözetiminde başladı.

Filmin, Bob Marley’nin yaşam öyküsünün yanı sıra, Rita-Bob Marley çiftinin nasıl tanıştığını ve yaşadıkları aşkı da beyazperdeye taşıması hedefleniyor. Başrol oyuncularının seçilmesi ile ilgili ayrıntıları planlamaya başlayan Rita Marley, bir bölümü Jamaika’da çekilecek yapımda ünlü müzisyenin gençliğini ve sonraki yıllarını iki farklı aktörün canlandırmasını düşünüyor. Filmde, müzisyenin orijinal parçalarının düzenlemeleri kullanılacak.

TORUNU VE GELİNİ DE FİLMDE...
Rita Marley’nin yapımcıları arasında yer alacağı filmde Marley ailesinin diğer fertlerinin de rol alması planlanıyor.

Rita Marley, filmde kendisini canlandırması için ailenin ünlü ferdi Lauryn Hill’i düşünüyor. Bob Marley’nin dördüncü oğlu olan Rohan Marley’nin eşi rap şarkıcısı, albüm prodüktörü ve oyuncu Hill ile temasa geçen Rita Marley, sanatçıdan yanıt bekliyor. Marley, filmde eşinin gençlik yıllarını da torunu Stefan’ın canlandırmasını düşünüyor.

Marley, yapımın prodüksiyonunu, 2004 yılında gerçekleştirilen “No Woman No Cry: Bob Marley ile Hayatım” adlı otobiyografide birlikte çalıştığı The Weinstein Co. ile birlikte yürütecek.

Rita Marley, filmin oyuncularının henüz belirlenmediğini belirterek, “Lauryn’in beni canlandıracak en ideal kişi olduğunu düşünüyorum” dedi. Hill’in, Bob Marley’nin eski eşi Janet Hunt ile evliliğinden olan Rohan Marley ile evli olduğunu ifade eden Marley, “Çünkü Lauryn benim hayatımı da yakından biliyor” sözleriyle efsane müzisyeninin gelininin filmde rol alması yönündeki isteğini dile getirdi.

Filmin çekimlerine gelecek yıl başlanması, 2009 yılında seyirciyle buluşması planlanıyor.

Tanınmış yönetmen Martin Scorsese’nin hazırladığı, Bob Marley’ye ilişkin bir belgeselin de sanatçının 65. yaş günü olan 6 Şubat 2010 tarihinde gösterime girmesi planlanıyor.

http://www.ntvmsnbc.com/news/437942.asp

Hiç yorum yok: