4 Nisan 2008 Cuma

Levent Kırca'dan Recep İvedik yorumu

Levent Kırca'dan Recep İvedik yorumu
Ünlü tiyatrocu Levent Kırca, son yıllarda çekilen komedi filmlerinin yüzde 90'ının Recep İvedik tarzında olduğunu ifade ederek, "Bizim insanımızın önüne iyi alternatifi koyduğun zaman onu tercih eder. Ama sosyal içerikli mizahın yapılmadığı yerde mizah bu tarzda ortaya çıkar. Sadece Recep İvedik'e yüklenmek haksızlıktır" dedi.

Anadolu turnesi kapsamında Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Aziz Nesin'in eseri olan "Toros Canavarı" isimli tiyatro oyununu sergileyen Levent Kırca, seyircilerden büyük ilgi gördü. Oyun öncesinde İHA'ya özel röportaj veren Levent Kırca, son zamanlarda vizyona giren komedi filmlerini değerlendirdi. Son yıllarda Türk sinemasında yapılan komedi filmlerinin büyük kısmının Recep İvedik tarzında olduğunu ifade eden Kırca, sadece Recep İvedik filmini eleştirmenin haksızlık olduğunu söyledi. Sosyal içerikli mizah yapılmadığı zaman mizahın başka şekilde kendisini gösterdiğini belirten Kırca, "Mesele Recep İvedik meselesi değil. Pazara gidiyorsun elma var, armut var, her şey var. Elmanın iyisi var, kötüsü var. Hakiki Amasya elması var, vasatı var. Eğer vatandaş kötüyü alıyorsa iyisi varken, o zaman bırak onların sorunu. Ama bizim insanımızın önüne iyi alternatif koyduğun zaman iyiyi bilir. Sen sosyal içerikli komediyi yasaklayacaksın, Nasrettin Hoca ülkesinde o mizahı yasaklayacaksın, sen mizahı gölgeleyeceksin, üstünü örteceksin o zaman böyle mizah çıkar, bu tarafından çıkar mizah. Ben buna kötü demiyorum, bu olmasın demiyorum. Ama sen bir yere ser bunları; iyisi de olsun, orta kararı da olsun, kötüsü de olsun. Sen iyiyi verdin de bu halk almadı mı bunu. Mesele Recep İvedik'e yüklenme meselesi değil. Bu da politikasızlıktan kaynaklanıyor. Recep İvedik'e gelinceye kadar komedi adına yapılan filmlerin yüzde 90'ı Recep İvedik. 30 film koyalım 25 tanesi Recep İvedik. Niye Recep İvedik'e yükleniyoruz o zaman" dedi.

Eski eşi Oya Başar'ın oynadığı komedi dizisini çok beğendiğini dile getiren Levent Kırca, "Oya Başar başladı diziye. Ratingleri takip ettim, ilk bölümünde ikinci olmuş. Bende seyrettim, güzeldi, çok mutlu oldum. Neden ikinci olmuş, kaliteli bir şey yok, komedi yok. Güzel bir şey yaptığın zaman seyirci hemen oturup izliyor, değerini veriyor" diye konuştu.

Genç komedyenlere tevazu sahibi olmaları tavsiyesinde bulunan Kırca, "Genç komedyenlerin bir an önce olgunlaşmalarını, yaşlanmalarını diliyorum. Gençken başarılarını ömürlerinin sonuna kadar sürdürmelerini diliyorum. Allah hepsine, bütün şöhretlere sağduyu, tevazu nasip etsin. Hepimize insanlık nasip eylesin, adam olmak nasip eylesin. Herkes şöhret olabilir ama adam olamaz. Allah hepimize adamlık nasip etsin" şeklinde konuştu.

Levent Kırca, para bulduğu zaman kendi sinema filmini çekeceğini belirterek, kısa zaman içerisinde bir televizyon kanalı için evde geçen bir aile komedisi dizisi yapacaklarını sözlerine ekledi.

http://www.maksimum.com/sinema/haber/27/163761.php

Hiç yorum yok: