7 Nisan 2009 Salı

Akbank Galaları'nı kaçırmayın!

İstanbul Film Festivali, sinemaseverleri festivalin ilk haftasında 21.30 seanslarında Emek Sineması’ndaki Akbank Galaları’nda ağırlayacak!

Akbank Galaları bu yılda festivalin en çok ilgi gören bölümü olmaya aday.

İstanbul Film Festivali, sinemaseverleri festivalin ilk haftasında 21.30 seanslarında Emek Sineması’ndaki Akbank Galaları’nda ağırlayacak. Akbank Galaları kapsamında sinemaseverler, kaçırılmayacak 9 filmi vizyona girmeden, herkesten önce izleme ayrıcalığını yaşayacaklar. Bu filmlerden bazıları:

BİR TERÖR FİLMİ: DER BAADER MEINHOF
Uli Edel (2008)
1970'lerde Almanya'yı kasıp kavuran Baader Meinhof çetesine acımasız bir bakış. Hareketli, kan, kurşun ve siyaset dolu çarpıcı bir film. Almanya'nın 2009 Oscar'daki temsilcisi olan film, Kızıl Ordu Fraksiyonu'nun 1967'de başlayıp 1977'de çetenin ele başlarının hapiste ölü bulunmalarıyla son bulan hikâyesini anlatıyor. »»

Emek Sineması, 5 Nisan Pazar, 21.30

50 ÖLÜ ADAM
Kari Skogland (2008)
İrlanda'da IRA ile İngiliz Gizli Servisi'nin yıllar süren çatışmasına çift taraflı bir ajanın gözünden eşsiz bir bakış. Müthiş bir siyasi aksiyon filmi. "Across the Universe / Seni İstiyorum"da Jude rolüyle çıkış yapan Jim Sturgess, Martin McGartland'ın otobiyografisinden esinlenmiş bu politik gerilim filminde Ben Kingsley'in karşısına çıkıyor.»»

Emek Sineması, 6 Nisan Pazartesi, 21.30

IL DIVO
Paolo Sorrentino (2008)
İtalya'nın siyasi tarihine damgasını vuran benzersiz bir lidere benzersiz bir bakış. Giulio Andreotti'nin mafya ve sanayiyle kurduğu kirli ilişkiler müthiş bir kurgu ve çarpıcı bir siyasi ağ manzarasıyla sunuluyor. 2008 Cannes Jüri Ödülü'nü almış Il Divo, esprileri, Dövüş Kulübü'nü anımsatan kamera kullanımı ve müziğiyle farklı bir film. »»

Emek Sineması, 8 Nisan Çarşamba, 21.30

RICKY
François Ozon (2009)
Fransız sinemasının yaramaz çocuğu Ozon'un bilim kurguyla masal öğelerini bir araya getiren son filmi, alışılmadık, sıra dışı, olağanüstü bir bebeği, Ricky'yi anlatıyor. Ozon, festival için İstanbul'da olacak ve filmini sunacak. Filmi herkesten önce izleme ve yönetmene soru sorma fırsatı bulacağınız bu özel gösterimi kaçırmayın! »»

Emek Sineması, 11 Nisan Cumartesi, 21.30

TAPINMA
Atom Egoyan (2008)
Kanadalı yönetmenin insan doğasını inceleyen çarpıcı son filminin ilham kaynağı öncelikle internet, her zamanki gibi kimlik karmaşası ve 21. yüzyılda terör. Egoyan, 2008 Cannes Kiliseler Birliği Ödülü alan bu son filminde eski defterleri açıp, terör, teknoloji ve korku çağında, acı ve kaybı daha kişisel bir düzeyde irdeliyor. »»

Emek Sineması, 12 Nisan Pazar, 21.30

DÜŞMAN HATTI
Kathryn Bigelow (2008)
Kathryn Bigelow'un kült Point Break ve Strange Days filmlerinden sonra çektiği müthiş bir aksiyon ve savaş filmi, üstelik Irak'taki Amerikan işgalinin gerçek tutanaklarından faydalanarak senaryosu yazılmış. Film 2008 Venedik İnsan Hakları Katolik İletişim Derneği Ödülü ve Genç Sinema Ödülü'nün de sahibi. »»

Emek Sineması, 13 Nisan Pazartesi, 21.30

Bölümde yer alan filmler:
(Filmlerin festivalin resmi sitesindeki sayfalarını gitmek için üzerlerine tıklayabilirsiniz.)

Festivalle ilgili tüm gelişmeleri, Film Festivali e-gazetesi Festivalist.com'dan takip edebilirsiniz...


http://www.sinema.com/makale/1-7590/akbank-galalari-ni-kacirmayin

Hiç yorum yok: